Het thema

In de Minderbroederstraat 17 heerst op dit moment een ijzingwekkende stilte. Niemand kan vermoeden dat dit ooit de plek was waar menselijke cellen tot op het bot werden ontleed door duizenden paar ogen, handen en rooie oortjes. Grijze professoren wijdden hun discipelen in in het mysterie der lijfelijkheid, hopend dat de studenten de mens achter het lichaam niet uit het oog verliezen.

Het begint klein. Met twee cellen ontsproten uit een smeltkroes van lichamen. Twee zielen die trillend één worden. Een nieuwe telg wordt geboren, met specifieke karakteristieken gebundeld in het erfelijk materiaal. Eigenschappen worden al dan niet doorgegeven, beïnvloed en versleten. Geleidelijk ondergaan zowel het lichaam, de omgeving als de psyché veranderingen, steeds in interactie met elkaar. Er ontstaan verhoudingen tussen lichaam en geest, man en vrouw en mens en samenleving. Met van elke soort een uniek exemplaar.

Na 18 jaar ontwikkelen gaat Ithaka terug naar de roots van het leven. De beeldende kunstententoonstelling is volwassen geworden, maar zal nooit volgroeid zijn. Vanuit wetenschappelijke basis creëert ITHAKA 18plus XX-XY een oord voor inspiratie, creativiteit en kunst waar men verder streeft dan de menselijke DNA-fundamenten. Het doel? Zowel de kunstenaars als de bewonderaars een kans geven om mee verder te groeien.

Advertenties

One response

23 03 2010
ITHAKA 18plus XX-XY 23 tot 27 maart 2010

[…] georganiseerd door de cultuurafdeling van de Leuvense Studentenraad LOKO. Dit jaar is het thema 18plus XX+XY, wat slaat op de chromosomen, het DNA van het bestaan en hoe de mens zijn erfelijk belaste […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: